Bodybeeld

bodybeeld

Kun je zelf je testosteron verhogen?

Veel mannen hebben wel eens de vraag of dat zij zelf hun testosteron kunnen verhogen. Het antwoord kunnen wij je geven want dat is zeker mogelijk. Je testosteron verhogen kan op een natuurlijke manier en daarvoor zijn er veel tips die je in de praktijk kunt toepassen. Het beste kun je natuurlijk zoveel als mogelijk tips toepassen, dan heb jij de grootste kans van slagen. Een andere reden dat wij je veel tips geven, is omdat je dan zelf kunt kijken wat er bij je leefgewoonten past, zodat je niet in één keer alles hoeft te veranderen. 

Wat ga je wel en niet doen?

Om te beginnen is het aan te raden om suikers zoveel als mogelijk te vermijden als jij je testosteronspiegel echt wil verhogen. Vaak zijn we gewend om tussendoor wat vruchtensap of frisdrank te pakken, maar vervang dat eens door gezonde tussendoortjes. Let er hierbij dus op dat ze zo min mogelijk suiker bevatten. Je moet verder denken aan voeding die je energie geeft. Jouw lichaam heeft namelijk calorieën nodig, zo kan hij de spijsvertering en lichaamstemperatuur e.d. op gang houden. Zorg dus dat jij genoeg calorieën binnenkrijgt, iedere dag weer. Pas hierbij goed op met een streng dieet, want dan kan het zijn dat je lichaam echt wat tekort komt! Tevens moet je met alcohol goed opletten, lastig als je het lekker vindt misschien. Maar vette vis eten is dan wel weer goed! 

Bewegen helpt echt!

Ga eens na hoeveel je nu per dag of per week gemiddeld beweegt. Vind je het ook wat aan de lage kant en kun je dat veranderen? Ga dan eens wat vaker en ook wat regelmatiger bewegen. Zo kun je namelijk echt je testosteronspiegel verhogen en dat is toch ook de bedoeling? Trainen kan daarin ook erg effectief zijn, denk daarbij aan krachttraining of ga een competitie aan met anderen. Hiermee doelen we op competitief sporten, hierdoor ga je vaker je grenzen verleggen. Het voordeel wat je dan ook hebt is dat je dan wat meer uit je training kunt halen. Dit is precies wat je nodig hebt omdat je je testosteron echt wil verhogen.