Over ons

Persoonlijke aandacht

Exclusief & Handgemaakt

Hoogwaardige Kwaliteit

Wij, Conny en Peter, doen niets liever dan mensen stil te laten staan bij momenten in het leven. Dat zijn mooie, maar ook verdrietige momenten. Alle momenten vormen herinneringen en deze maken wij graag tastbaar.

Van verhaal naar tastbare herinnering

We kwamen met de bodycastingtechniek in aanraking na de geboorte van onze oudste dochter. We wilden graag haar kleine handjes en voetjes voor altijd in beeld vastleggen. Helaas mislukten deze beelden. Het bleek namelijk moeilijker dan we hadden gedacht. Zelfs een gipsafdruk gaf niet het gewenste resultaat. Als jonge ouders werden we daarna opgeslokt door het prille gezinsleven, onze banen buitenshuis en het klussen aan onze woning. De tijd en mooie momenten vlogen voorbij.

Onze oudste dochter was net drie jaar oud geworden toen onze nachtmerrie begon. Ziekenhuis in en uit om haar kwaadaardige tumor te behandelen. We voelden nu echt de noodzaak om onze herinneringen vast te leggen. De behandelingen sloegen aan en onze dochter werd schoon verklaard. De verdrietige periode en de verhalen van anderen in het ziekenhuis bleven ons bij. We voelden dat we ons leven anders in wilden richten. Meer tijd voor elkaar met bewuste aandacht en echt iets kunnen beteken voor een ander. Zo kwamen we weer in aanraking met de bodycastingtechniek en maakten we ons eerste handenbeeld. Na veel proberen, fouten maken en daar van te leren, hebben we ons de techniek eigen gemaakt. Door de vele kilometers die we maakten ontstond Body in Beeld Life- & Bodycasting Atelier.

conny en peter body in beeld
Over ons bodycasting

Samen leggen we jouw verhaal met liefde vast

Met onze creatieve achtergrond, technisch inzicht, oog voor detail, maar vooral ook oog voor het verhaal en de wensen, vervaardigen wij met liefde deze beelden. Wij streven naar de hoogste kwaliteit en de mooiste details. We besteden dan ook vele uren handwerk en kennis aan ieder beeld en werken alleen met hoogwaardige duurzame materialen.

Conny zie je tijdens de afspraak en casting. Zij bewerkt de beelden vanaf het moment dat ze uit de mal komen tot aan het moment van de kleuring. Peter kleurt de beelden in de kleurenfinish die jij kiest. Hij heeft zich diverse schildertechnieken eigen gemaakt waardoor de unieke details nog meer naar boven komen, zoals rimpels op de handen. Daarnaast maakt hij een groot gedeelte van de presentatie-onderdelen zelf. Wat zijn ogen zien, maken zijn handen.

Wij gaan altijd een stap verder, omdat iedereen dat beetje extra verdient. Samen werken wij aan jouw beeld en bespreken de verschillende stappen in het proces totdat jouw beeld klaar is om onthuld te worden.

Jouw verhaal in beeld vangen

Iedereen is uniek, ieder beeld is uniek. Tijdens het vervaardigen van het beeld staan jouw verhaal en jouw wensen dan ook centraal. Tijdens de afspraak en casting nemen we dan ook ruim de tijd. We vinden het belangrijk dat je je welkom voelt en dat je je op je gemak voelt. Ons nieuwe atelier is dan ook van alle gemakken voorzien. Niet alleen het beeld zelf is bijzonder ook de casting zelf is een mooi moment voor jou en ons. Zien wij jou binnenkort?

Afspraak maken
Peter over ons