Onze werkwijze

Persoonlijke aandacht

Exclusief & Handgemaakt

Hoogwaardige Kwaliteit

1. Oriëntatie

De mogelijkheden met bodycasting zijn eindeloos. De pose die je kiest, de afwerking én de presentatie, maakt dat jij echt je eigen unieke beeld hebt. Misschien weet je al precies wat je wilt of juist nog niet en ben je benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met Bodycasting?
Op onze website hebben we getracht je zo uitgebreid mogelijk te informeren maar natuurlijk kan het zijn dat je nog vragen hebt. Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. We informeren je graag verder over de mogelijkheden en onze werkwijze.

2. Afspraak

Bij het maken van de afspraak bespreken we jouw wensen. Zo kunnen wij je goed informeren en je voorbereiden op de afspraak en het maken van de mal (casting) in ons atelier. Na het maken van de afspraak ontvang je van ons per email de afspraakbevestiging met daarbij informatie ter voorbereiding op het maken van de mal. Is er een speciale gelegenheid zoals een verjaardag, huwelijk of iets anders? We denken graag mee om van de casting zelf al een unieke herinnering te maken!
werkwijze-body-in-beeld-1
werkwijze-body-in-beeld-3

3. Bodycasting Atelier Numansdorp

Tijdens de afspraak en de casting hebben wij alle aandacht voor je. We maken immers persoonlijke herinneringen en hebben daar uitgebreid aandacht voor tijdens onze afspraak. Tijdens het drinken van een kopje koffie of thee kun je op je gemak een keuze maken uit onze kleurinfinishes en presentatie-mogelijkheden. Jouw keuze voor het soort beeld en de verdere afwerking wordt besproken en vastgelegd via een opdrachtbevestiging. We denken graag met je mee om tot een prachtig resultaat te komen.

Ons atelier is voorzien van alle gemakken, er is kinderspeelgoed aanwezig en je kunt je kindje voeden en verschonen.

4. Het maken van de alginaat mal

Dan is het tijd voor het maken van de mal, de eerste fase van jouw persoonlijke beeld. We leggen de stappen uit tijdens het maken van de mal en oefenen de pose vooraf een aantal keer. Zo komen we tot een zo optimaal mogelijke mal.

Wij gebruiken medisch getest alginaat (3D afdrukgel) voor het maken van de mallen. Dit materiaal is veilig voor de gevoelige huid, baby’s, jonge kinderen, dieren en tast eventuele sieraden ook niet aan. Afhankelijk van het soort beeld kan het maken van de mal heel kort duren of juist langer. Zo is het maken van een mal van een babyvoetje, door het gebruik van onze speciale snelle 3D gel, zo gebeurd.

5. Het gieten en ontmallen

Nadat de mal is gemaakt zit jouw aandeel erop en gieten wij het beeld met onze duurzame hars. Dit is een delicaat proces. Na een aantal uur is het tijd om het beeld te ontmallen. Het is altijd weer spannend om het beeld met de uiteindelijke pose en unieke detaillering uit de mal tevoorschijn te zien komen! Voor jou of jullie blijft dit nog een verrassing tot het moment van de onthulling.

6. Bewerken

Na de eerste droogperiode, zodat de hars goed kan uitharden, gaan we jouw beeld verder bewerken. Aan ieder beeld besteden we vele uren handwerk waarbij we altijd streven naar het beste resultaat en de mooiste details.Door het aanbrengen van de door jouw uitgekozen kleurenfinish gaan alle details nog meer spreken. Prachtig!

Uiteindelijk wordt het beeld voorzien van een sealer voor langdurig kleurbehoud. Daarna plaatsen we jouw beeld op of in het door jouw uitgekozen presentatiemateriaal. Met veel liefde, aandacht en plezier hebben wij jouw beeld vervaardigd, jouw tastbare herinnering is klaar voor onthulling!

werkwijze-body-in-beeld-2
werkwijze-body-in-beeld-4

7. Onthulmoment van je unieke beeld

En dan is het moment daar.. het onthulmoment van jouw unieke beeld. De eerste blik is vaak een emotioneel moment. Stilte, verwondering, herkenning, ontroering, een lach of een traan, ieder beeld heeft  zijn eigen verhaal waar alle ruimte voor is tijdens dit moment.

Het is dan ook altijd een bijzonder en spannend moment als we jouw beeld mogen onthullen.Wij zijn dan ook altijd benieuwd naar je reactie bij het zien van jouw beeld. Herinneringen tastbaar maken, dat is waar we het voor doen.

Afspraak maken