Lifecasting, een uniek beeld in 3D

Wat is Lifecasting?

Lifecasting is het maken van een beeld van het menselijk lichaam. Het is een kopie van het lichaam en is dus altijd op ware grote. Tijdens dit proces kunnen er verschillende technieken gebruikt worden. Doordat het beeld driedimensionaal is en door het gebruiken van verschillende technieken, kun je alle details erg goed zien. Door rimpels, littekens en andere kenmerken, is het beeld altijd erg realistisch. Om het echt persoonlijk te maken, is het zelfs mogelijk om bijvoorbeeld sieraden terug te laten komen in het beeld.

 

Dit maakt lifecasting de ideale manier om een bijzonder moment of mooie herrering vast te leggen. Het is zelfs mogelijk om een beeld te laten maken met meerdere familieleden of vrienden. Lifecasting is dan ook perfect om een geboorte, afscheid of huwelijk vast te leggen.

Lifecasting
Lifecasting numansdorp

Hoe gaat het in zijn werk?

Om het best mogelijke resultaat te leveren, werken wij altijd met materialen die duurzaam en van hoge kwaliteit zijn. Voor de mal bijvoorbeeld, gebruiken wij altijd materiaal dat medisch is getest. Deze gel is op basis van algen en hierdoor erg huidvriendelijk. De gel voelt fijn aan en zorgt ervoor dat binnen enkele minuten de details al zichtbaar zijn.

 

Stel dat u een beeld wilt laten maken van uw buik tijdens de zwangerschap. We spreken dan over een verticale mal. De gel wordt dan aangebracht met een spatel. Vervolgens zorgt een steunkap ervoor dat de mal stevig blijft.

 

Bij het maken van een horizontale mal zoals bij de voetjes van een baby, zullen deze in de gel worden gedoopt. Vervolgens moeten we een paar minuten wachten zodat de gel hard kan worden. Wanneer de mal klaar is, kunnen we met een speciale giethars het beeld gaan uitharden.

Bekijk ons portfolio

Een uniek beeld door lifecasting

Als het beeld gedroogd is, kunnen we deze bewerken. Dit doen we natuurlijk aan de hand van jouw persoonlijke wensen. We kunnen een kleur aan brengen om het beeld af te werken, hierdoor zijn de details nog beter zichtbaar. Ook krijgt het beeld hierdoor een luxe uitstraling!

 

Het beeld is altijd uniek omdat de mal maar één keer gebruikt kan worden. Doordat wij gebruik maken van een giethars die stoot- en krasvrij is, gaat het beeld ontzettend lang mee. Dit is dan ook een groot voordeel van onze lifecasting beelden. Het beeld kan jarenlang in de familie blijven.

 

Wij vinden het erg belangrijk dat jouw beeld uniek is en goed aansluit op jouw wensen. Daarom hebben we verschillende mogelijkheden om je beeld zelf samen te stellen. Door onze creativiteit en inzicht, kunnen wij ieder moment vastleggen met een persoonlijk beeld.

Afspraak maken
Lifecasting werkwijze