3D beeld bij afscheid

Er is niets dat voorgoed verdwijnt als je de herinnering in je hart bewaard. Zet de tijd met elkaar even stil, haal herinneringen op en laat jullie beeld een waardevol aandenken zijn aan het leven van een dierbare. Afscheid nemen is onvermijdelijk als jij zelf of jouw dierbare niet meer beter wordt. Dit is een van de moeilijkste en zwaarste dingen in het leven. Een unieke en tastbare herinnering met details van de handen kan troost geven. In handen herken je iemand door een bepaalde houding of denk aan de prachtige zegelring van je vader, de rimpels van je moeder, het litteken van je vrouw of man of de vorm van de vingertjes van je baby of kind. Voel weer even de hand van de ander wanneer het afscheid daar is geweest. 

Met heel veel liefde, zorg, precisie, aandacht en geduld zorgen wij ervoor dat de casting een mooi en fijn moment is met elkaar. Jullie hoeven alleen te denken aan het maken van de mal die dag. Al het andere bespreken we later in ons atelier op een moment dat het voor jullie goed voelt. Dat kan ook tijdens de casting, maar dat doen we alleen als jullie dat wensen. Dat heeft namelijk geen enkele haast.

Castingen zijn mogelijk bij ons in het atelier of, indien de fysieke situatie dit niet meer toelaat, bij jou op jullie locatie. Wellicht zijn we gebonden aan een bepaalde pose vanwege fysieke omstandigheden.

Afspraak maken
Beeld laten maken afscheid

Laat je inspireren

Bekijk complete portfolio

Persoonlijke aandacht

Exclusief & Handgemaakt

Hoogwaardige Kwaliteit

Tariefindicatie handenbeeld bij afscheid

Geen enkel beeld dat wij vervaardigen is hetzelfde. Wij vinden het belangrijk dat het precies is zoals jij het voor je ziet.

Voor ieder beeld dat wij vervaardigen gebruiken we de meest hoogwaardige materialen. Wij staan voor onze kwaliteit waarbij ieder beeld persoonlijk door ons met de hand vervaardigd is.

Omdat ieder beeld uniek en maatwerk is, is het lastig om een standaard tarievenlijst te gebruiken. Wil je een gerichte offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op en vermeldt daarbij duidelijk jouw wensen. Je ontvangt dan van ons zo snel mogelijk een tariefopgave. Zo weet je vooraf de totaalinvestering van jouw sculptuur.

Bij het tarief is het volgende standaard inbegrepen:

 • jouw beeld vervaardigt in verfijnd giethars
 • afspraak voor het maken van de mal
 • duurzame materialen voor het maken van de mal en het beeld
 • onze volledige bewerking
 • 1 van onze 10 kleurenfinishes
 • Mix & Match Collectie plateau/presentatieobject (in 13 kleuren verkrijgbaar)
 • per optie aanvullende extra’s
 • btw

Ieder beeld is daarnaast verder uit te breiden, optioneel en tegen meerprijs: keuze voor een plateau van een ander soort materiaal en vorm, tekst of quote op het plateau, casten van lange acryl/gellac/kunstnagels, liggend handenbeeld, meecasten van objecten.

Afspraak maken

As plaatsing in het beeld

Er zijn verschillende mogelijkheden om een gedeelte van de as van je geliefde in het beeld te plaatsen. Dit kan achteraf, waarbij we ruimte maken in het beeld voor een ascapsule. Het is ook mogelijk om de as van jouw dierbare mee te gieten in een beeld wat we later maken van de nabestaande.

 

Herinneringsplateau/ 3D lijst Baby & Kind

Ook is het mogelijk om afdrukken die in het ziekenhuis zijn gemaakt van je baby of kind te verwerken in een beeld samen met jouw eigen handen en/of te dupliceren. Bij het dupliceren wordt er een speciale mal gemaakt van de afdrukken waarna deze mal herhaaldelijk opnieuw kan worden ingegoten. Het plaatsen van beelden en 2D afdrukken kan uiteraard ook op een plateau of in een stolp/3D lijst welke we samen met jou vormgeven.

Prijzen op aanvraag

Contact opnemen

Onze klanten vertellen…

Meer informatie of een afspraak?

  Veelgestelde vragen

  Tijdens de casting kunnen ringen vrijwel altijd om blijven. In de meeste gevallen armbanden ook. Niet alle armbanden, sieraden en poses van de handen zijn hiervoor geschikt. Neem daarom je dierbare sieraad mee naar de afspraak. Dan kijken we ter plaatse of het sieraad om kan blijven tijdens het maken van de mal.

  Inmiddels zijn wij gespecialiseerd in het casten van lange nagels. Het casten van lange (kunst)nagels is een vak apart. Zo is het casten van lange natuurlijke nagels lastiger en soms niet mogelijk.

  Heb je lange (kunst)nagels? Geef dit voor de afspraak even door. Dan kunnen wij je vooraf informeren en adviseren over de mogelijkheden. Wij begrijpen dat je natuurlijk je lange nagels in het unieke beeld wil zien. Ze horen immers bij je.

  Bij ziekte en naderend afscheid is er haast geboden. Voor spoedcastingen houden we dan ook ruimte vrij in onze planning. Ondanks de gereserveerde ruimte kunnen we niet altijd garanderen dat we de casting op zeer korte termijn kunnen uitvoeren al doen we hier uiteraard onze uiterste best voor. Wilt u een spoedcasting inplannen neem dan telefonisch contact op via 06-37424216.

  Een casting vindt in principe altijd plaats in ons atelier. Soms zijn er omstandigheden waardoor het niet lukt om iemand te verplaatsen. Bijvoorbeeld bij ziekte en een naderend afscheid waarbij spoed is geboden. Wij maken dan graag een uitzondering om de casting plaats te laten vinden op een locatie naar keuze. Voor een casting op locatie rekenen wij een locatietarief. Het locatietarief is afhankelijk van de afstand gerekend vanaf ons atelier.

  Bij een casting op locatie nemen wij alle benodigde materialen mee. Het enige wat wij ter plaatse nodig hebben is stromend water. Bij een afspraak in het ziekenhuis of Hospice is het belangrijk dat de locatie vooraf op de hoogte is gesteld dat wij langskomen.

  Van eerder gemaakte afdrukken (vaak in 2d) kan achteraf een 2e afdruk worden gemaakt.  Van de originele afdruk wordt een mal gemaakt welke later ingegoten wordt met duurzaam giethars. De originele afdrukken blijven hierbij behouden.

  Bij het verwerken van eerder gemaakte afdrukken adviseren we altijd om hiervan replica’s in hars te laten maken. Zo kunt u de originele afdrukken veilig bewaren en gebruiken wij de replica’s om te verwerken in het beeld of de herinneringslijst welke wij voor u vervaardigen.

  Er zijn verschillende mogelijkheden om een gedeelte van de as van je geliefde in het beeld te plaatsen. Dit kan achteraf, waarbij we ruimte maken in het beeld voor een ascapsule. Het is ook mogelijk om de as van uw dierbare mee te gieten in een beeld wat we later maken van de nabestaande.